Contact sales

5 Tips Som Sparar Lärares Tid

1. Introducera självhjälp 

En av de tröttsammaste sakerna som finns är att köa. Med QR-koder i klassrummet kan elever ta reda på svar själva, vilket sparar både din och deras tid. QR-koder kan vara till fördel när lärare håller lektioner där samma fråga ofta förekommer, exempelvis slöjdundervisning. Elever får möjlighet att lösa problem på egen hand och lära ut sina nya kunskaper till klasskamrater. Det finns flera hemsidor som skapar QR koder, exempelvis här

2. Bli en filmstjärna 

 Det kan vara tidskrävande att svarar på samma slags frågor från elever via e-mail. Genom att skapa förklaringsvideos på exempelvis Youtube, kan elever själva gå igenom svårare element. 

3. Tick-Tock

Den oändliga väntan på försenade elever (eller lärare för den delen). DayCape är ett digitalt planeringsverktyg som gör det möjligt för elever och lärare att samarbeta kring den dagliga planeringen. Med appen kan lärare och elever enkelt se nya aktiviteter, få en visuell överblick av dagen och påminnelser.

4. Slut på ideer?

Spenderar du flera minuter på att stirra in i väggen i förhoppning om att komma på ny lärorik och rolig undervisning? I sånna situationer kan Lektionsbanken vara en räddare i nöden! Spara lite tid, få tips och inspiration från andra lärare.

5. Jobba smart digitalt! 

Genom att göra provprocessen digital kan lärare spara 50% av rättningstiden. DigiExam är en plattform för digitala prov, med möjlighet till automatisk rättning av flervalsfrågor och enkel sambedömning. Lärare kan även spara tid genom att samla och dela prov med kollegor i ett gemensamt DigiExam bibliotek.  

Testa DigiExam gratis idag

Digital Examinations, Digital exams, Okategoriserade, Svenska