Contact sales

DigiExam växer – Ny medarbetare med lång erfarenhet inom utbildningssektorn

Cecilia Vahlin

Head of Higher Education

  • Vem är Cecilia?

I grund och botten studerade hon till grundskolelärare i svenska och engelska på Linköpings Universitet för att sedan jobba 9 år som svensklärare på Internationella Engelska Skolan i Linköping. Därefter jobbade hon på friskolan Erlaskolan i Norrköping som var tidiga med att  fokuserat köra 1:1 lösning, det vill säga som hade en dator per elev. Där låg fokus på entreprenörskap och digitalisering. Efter ett par år där tog hon en digital riktning inom utbildningssektorn och blev IKT-samordnare på utbildningsförvaltningen i Linköpings kommun. Några år senare började hon arbeta på lärplattformen itslearning i Malmö. Ett tillskott med egenskaper inom utbildning, digitalisering,  försäljning, marknadsföring, upphandlingar mot både skola, högre utbildning och näringsliv, med mera

  • Varför valde du DigiExam?

Cecilia beskriver hur hon i många år har efterfrågat en förbättrad provsituation inom alla former av utbildning – skola såväl som universitet och inom företag. När hon hittade DigiExam kändes det väldigt tekniskt välutvecklad, enkelt och intuitivt men framför allt bra ur en rättsäkerhetsaspekt. Vanligtvis brukar den tekniska tröskeln att snubbla på vara det som fäller digitala verktyg, men med DigiExam känns den extremt låg då det är lätt att komma igång. Möjligheten att använda sig av tillgänglighetsinställningar för att individanpassa för de studenter som gynnas av rättstavning, talsyntes eller förlängd provtid, men hon menar att alla kan ha nytta av att få text uppläst ibland. 

  • Huvudsyftet med din roll på DigiExam?

Att bidra med att förbättra och utveckla examinationsformen på alla nivåer – särskilt med fokus på universitet och högre utbildning – i Sverige och internationellt.  “Grunden i min filosofi är att maximera kunskapen hos så många som möjligt genom att erbjuda smidiga metoder och verktyg för att nå dit.  En lösning som passar alla oavsett hur man arbetar eller vad man undervisar i, har DigiExam alltid några delar man kan nyttja för att maximera lärande och bedömning.

  • Vision?

En tydlig altruistisk ideologi där hon får vara en del i att förbättra utbildningssektorn och samhället som stort – Skolor och lärosäten idag kräver större frihet att få välja de bästa verktygen och att kombinera dessa med varandra – den tid då man valde en enda teknisk lösning och anpassade pedagogiken efter den, är förbi. Pedagogiken ska styra vilka digitala lösningar man väljer – och för digitala prov med genomförande, sambedömning och inkludering är valet självklart DigiExam.


Målet är att ännu fler lärosäten både nationellt och internationellt ska släppa papper och penna, och högar med rättning till förmån för en säker, tidsbesparande och mer tillfredsställande väg till bedömning.

Vi är stolta över att Cecilia valt att arbeta just hos oss och ser fram emot att DigiExam kommer utvecklas ytterligare med en ny kollega i teamet!

Hiring, Interview, Recruitment, The team