Contact sales

Svensk klient, SAML och sommarens uppdateringar

Svensk klient, SAML och sommarens uppdateringar.

Då var det återigen dags för DigiExam att släppa ny funktionalitet och utseende – läs om nyheterna nedan

Vi hoppas att alla användare har haft en skön semester och är tillbaka fulla av energi att kicka igång en ny termin och ett nytt läsår! Vi ser också fram emot ett nytt läsår och de uppdateringar som har gjorts till skolstart beskrivs nedan, under hösten kommer vi att fortsätta utveckla arbetet med en helt ny ekvationseditor för lärare samt en helt ny texteditor för eleverna. 

Svensk Klient
Det har länge varit önskat att få en svensk översättning på den elevklient vi har, framför allt från grundskola men även från gymnasiehåll. Nu i veckan släpptes äntligen möjligheten att kunna välja mellan en engelsk och svensk klient. Då vi har elever som skriver i klienten både i Sverige men även utomlands känns det självklart att äntligen kunna erbjuda både en svensk och en engelsk version. (Se bild nedan)

Screen Shot 2018-08-24 at 14.30.17

SAML
SAML är en av våra senaste funktioner och för den föga odigitale individen innebär det att man kan koppla på DigiExam på sin lärplattform. För alla som har Skolfederation eller Gsuit är den integreringen förberedd och det är bara att koppla på DigiExam via single sign-on.

Förbättrade inställningar för utskrift
Utskrivna prov är nu mer lika de digitala originalen, samtidigt som utskriftsinställningarna gjorts mer användarvänliga och man har förbättrat möjligheten att ladda ner prov till PDF.

Nytt utseende i provskapningsvyn
Vyn för när man skapar ett nytt prov har gjorts enklare med färre klick och en renare vy.

Under Utveckling
Just nu jobbar våra utvecklare för fullt på en ny texteditor, där elever och lärare kommer ha exakt likadan skrivruta, lärarna kommer att få en ny ekvationseditor och eleverna en helt ny texteditor.


Vi kommer att fortsätta presentera produktnyheter och användarfokus med olika teman på vår blogg och i sociala medier.

 

Alla på DigiExam

 

 

Digital exams, EdTech, Features, News, Okategoriserade, Svenska