Sammanfattning av 2020

By Gustaf Nilsson

2020 lider mot sitt slut och om vi ska försöka oss på en sammanfattning så kan vi minst sagt säga att det varit ett annorlunda år. Alla planer som gällde i januari kastades omkull när även vi fick vår del av den globala pandemi som satt sitt signum på detta år. Inte minst skolvärlden fick se sin verksamhet i många avseenden vändas upp och ned med ett omtag på hur undervisning bedrivs. Vi är djupt imponerade av det sätt som skolor och utbildningsorganisationer tacklat de nya förutsättningarna och hur lärare och elever anammar, i många fall nya, digitala lärverktyg allteftersom undervisningsmiljön skiftade från klassrumsbaserad till att bli helt eller delvis digital.

Över 1 miljon inlämnade prov i höst

Tittar vi på vår användningsstatistik kan vi se att det totala antalet gjorda prov i vårt system ökat med över 30% jämfört med föregående år och har nu passerat gränsen för 1 miljon inlämningar för HT20. Det ser vi som ett säkert tecken på att vår plattform används brett för alla typer av prov, examinationer och är ett verktyg lärare verkligen utnyttjar i sin undervisning.

Vi har försökt att lyssna på er och era behov så mycket vi kunnat och därigenom anpassa vår lösning för att på bästa sätt passa era behov. Vi arbetar kontinuerligt för att förbättra möjligheterna till att genomföra prov och uppgifter på distans.

DigiExam och distansundervisning

Med nya lösningar som Fjärrövervakning som hjälper skolor och universitet med en automatiserad övervakningsprocess för examinationer på distans, och vårt Externa Verktyg som möjliggör användning av andra onlinebaserade digitala verktyg genom DigiExam så har vi tagit viktiga steg mot att göra vår plattform mer flexibel och öppen för nya användningsområden. Detta är en ständigt pågående process då vi tror att behovet av en pålitlig och enkel plattform för alla sorters prov, både i klassrummet men även på distans, är något som är här för att stanna. 

Men det är inte bara de uppenbara sakerna vi har lagt ned mycken möda på. Förutom pandemin har det även dykt upp andra utmaningar under detta år. Vi försöker alltid ligga steget före juridiska krav på oss som leverantör och under 2020 har GDPR och datalagring fått ett allt större fokus. Därför har vi jobbat hårt med att byta ut våra amerikanska underleverantörer vi använder oss av så att vi samlar all data från er Europeiska användare på rätt ställe, nämligen på servrar i Europa för att på så vis säkerställa att vi redan nu möter eventuella framtida krav. Vidare har vi, baserat på er återkoppling till oss, lagt ned mycket tid på att förändra grunden i vår lösning så att vi i framtiden kan erbjuda er än ännu bättre användarupplevelse än ni redan har.

När nu julen står för dörren hoppas vi att ni kan njuta av en välförtjänt ledighet så kavlar vi upp ärmarna och möter 2021 sida vid sida.

Vi på DigiExam önskar er en God Jul och Gott Nytt År så ses vi när det går mot ljusare tider!